Wandelroute

De omgeving van onze abdij is niet alleen heel mooi: ze ziet er ieder seizoen weer anders uit. Als je houdt van een stapje in de natuur, moet je hier zeker eens komen wandelen – alleen, of met familie en vrienden.
Klik op de onderstaande kaart en ontdek het verhaal van Westmalle.

11

Abdij: leven als monnik

Boven de ingangspoort van de abdij staat een Latijnse tekst. Vrij vertaald betekent die: “Wie geen boete doet, zal sterven. Iedereen op dezelfde manier.”

Het leven binnen de abdijmuren verloopt volgens een vast stramien. De monniken bidden en zingen 6 keer per dag samen in de kerk. Tussendoor studeren en mediteren ze, knappen ze klusjes op en werken ze in de kaasmakerij of bakkerij. Ze leven immers volgens de regel van Benedictus. Dat wil zeggen dat ze de handen uit de mouwen moeten steken en voorzien in hun eigen levensonderhoud.

 

 

Je kunt de abdij niet bezoeken, maar het gastenverblijf staat open voor wie rust en bezinning zoekt. Ook bij de gebedsdiensten en de eucharistie ben je welkom.

 

 

>> Stap gerust even binnen ons abdijwinkeltje. Je kunt er onze kaas kopen, maar ook enkele andere trappistenproducten en een selectie aan boeken en religieuze artikelen.

Meer doen

Bekijk in Café Trappisten gratis de film over de brouwerij, terwijl je geniet van de kaas en het bier van Westmalle.

Beleef meer in Malle of in de Kempen.

>> Stap op de blokjesweg verder in de richting van Café Trappisten, waar je rustig kunt nagenieten.

Ga terug naar 10
This site is registered on wpml.org as a development site.